Доказано! Господата са по-малко паметливи 31.07 | 13:19

Женският мозък се развива по-бързо от този на мъжете

От iNews.bg

Едва ли скоро представителите на силния пол ще престанат да подценяват умствените способности на нежните си половинки. Просто така си е открай време. Сега обаче ще трябва да признаят, че има някои случаи, в които просто трябва да свалят шапка на дамите.

Оказа се, че женските мозъци се развиват по-бързо от тези на мъжете. Освен това се справят чудесно със запомнянето на различни неща, а и епизодичната им памет е значително по-добра. Това показва ново проучване, направено сред 31 хил. души от 13 европейски страни.

Изследването включило участници, родени между 1923 и 1957 г. И макар че проучването повторно потвърждава факта, че мъжете са по-добри математици, в тази област също се наблюдава промяна. През последните години се наблюдава все по-малка разлика между половете в това как се справят с цифрите.

"С подобрението на условията на живот се подобряват и познавателните способности на хората. Напредъкът при жените е значително по-голям в сравнение с този при мъжете", твърди изследването, пише Fox News.

Най-четени