Доказано! На гърнето се поумнява 26.04 | 21:02

Американче повишило интелигентността си, докато вършило физиологичните си нужди

От Десислава Маданска

Петгодишният Гус Дорман е покачил коефициента си на интелигентност по един необичаен начин. Седейки на гърнето, детето едновременно с това е четяло научна литература, а на 5 години коефициентът му на интелигентност е надминал показателите на много възрастни надарени хора, съобщи ABC.

Дорман е проявил изключителните си способности, когато е бил на годинка и половина. Виждайки, че детето проявява любопитство към книгите и не си губи времето, докато върши физиологическите си нужди, бащата Робърт решил да слага до него и други четива. Сред тях били таблицата с химичните елементи и географски карти, предаде БТА.

"Понякога спорим с него коя е столицата на Аляска", казва удивеният татко и признава, че редовно губи при споровете с детето си. 

Неотдавна семейството решило да провери коефициента на интелигентност на детето си. То отговорило правилно на 99% от въпросите в теста "Станфорд-Бине" и е получило 147 бала, пише Suburban Journals.  В същото време, за да бъде приет човек за член на международната общност на гениите Mensa, обединяваща най-умните хора в света, са необходими 132 точки.

Общо в Mensa членуват над 110 000 души от 100 страни. Най-младият член е бил на 2,5 г., когато е бил приет в престижния клуб на гениите.

За сравнение средният показател за възрастен човек е 100, а 130 точки събират особено надарените хора.

Водещи

Най-четени