Доказателство! Ето защо не трябва да вечеряме 07.11 | 18:32

Метаболизмът ни работи по-добре сутрин

От iNews.bg

Много представителки на нежния пол лично са проверили ползата от пропускането на вечерята. Така успяват да се държат в топ форма, а освен това подпомагат и здравето си, според специалистите. Доказва го и последното изследване на тази тема.

Специалният хранителен режим бил изпробван първо върху животни. Резултатът - намалил мазнините и риска от хронични заболявания. После същият начин на хранене бил наложен на няколко доброволци - 11 мъже и жени на средна възраст 32 години и среден индекс на телесна маса 30. В рамките на 4 дни участниците хапвали между 08:00 часа сутринта и 14:00 часа, след което за още 4 дни консумацията на храна се случвала между 08:00 часа сутринта и 20:00 часа вечерта.

Така станало ясно, че хората с наднормено тегло, които консумират храна в по-кратък период през деня, горят повече калории през нощта, показва изследването на университета на Алабама.

"Най-полезно за нас е да се съобразяваме с циркадния си ритъм и да се храним до по-ранен час през деня", съветва Кортни Питърсън, водещ автор на проучването.

Водещи

Най-четени