Достойна постъпка! Бивш затворник скача в яма, за да спаси момиченце! (ВИДЕО) 15.01 | 11:51

Хенри Рикетс не се поколебава и за миг, след като чува виковете на майката

От Лазар Тодоров

Хенри Рикетс е извън затвора само от две седмици, но е решен да промени начина си на живот изцяло.

Желанието му сякаш предизвиква съдбата и съвсем случайно той става свидетел на нещо необичайно. Малко момиченце пада в септична яма пред очите му. Той скача, без да се поколебае, в опит да спаси 2-годишното момиченце, съобщават местни репортери пред HP.

Действието се развива в Марикопа, Аризона. Тъкмо проходилото детенце случайно изпада през счупения капак на шахтата. В този момент Рикетс чува виковете на майката и се втурва да помогне.

Въпреки усилията бившият затворник не успява веднага да намери момиченцето. Налага му се да излезе на повърхността, след като неволно поглъща голямо количество вода. На помощ идват и други хора и с тяхна помощ Хенри отново влиза в шахтата и този път излиза с момиченцето на ръце.

Детето е стояло под вода няколко минути и след като го извадили, не дишало. За късмет друг очевидец веднага се е притекъл на помощ и започнал да прави изкуствено дишане. Той успял да върне към живот детето. Момиченцето било откарано в местната болница, за да се възстанови.

"Бих го направил за всеки – казва Рикетс. – Аз също имам син."

Септичната яма била оградена, докато следователите решат дали да се повдига обвинение срещу човека, който отговаря за мястото.

Водещи

Най-четени