Дядо Коледа е тук! И раздава подаръци наред 14.12 | 15:43

Първият подарък бе за Цанко Стойков, на което се е сбъднала мечтата да стане пилот

От Кремена Бедерева

До Коледа има още малко време, но за децата то винаги е прекалено много. В Граф Игнатиево обаче малчуганите могат да са доволни. Дядо Коледа пристигна при тях рано-рано, като единствено за тях остави еленчетата си да почиват и пристигна с изтребител МиГ29.

От далечна Лапландия до елитното ни военно формирование в ролята на еленчето-пилот бе майор Любомир Славов. Първи белобрадия старец посрещнаха децата на военнослужещите от авиобазата, заедно с връстниците си от детската градина в селото, а по традиция коледния концерт изнесоха учениците от ОУ "Граф Игнатиев".

Първият подарък от Дядо Коледа бе за Цанко Стойков, на което се е сбъднала мечтата да стане пилот, а по-късно и командир на базата.

Бр. ген. Стойков пожела на всички деца много здраве, много игри и успехи в училище и да мечтаят, защото "пожеланията изречени пред Дядо Коледа се сбъдват". Над 200 деца получиха подаръци от Дядо Коледа и докато той връчваше пакетите, малчуганите го поздравяваха с коледни песнички и стихчета.

По време на празничния ден бе организиран и благотворителен базар на коледни картички и сувенири, ръчно изработени от възпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи "Олга Скобелева" - гр. Пловдив. Със събраните средства ще бъде подпомогнато изграждането на "преходно" жилище за девойки от социалното заведение.

Водещи

Най-четени