Ежедневието на най-богатите деца в света 23.08 | 11:33

"Rich kids on Instagram” се превърна в най-провокативния блог в света

От Мартина Панайотова

Новите технологии ни позволяват да споделяме всяка подробност от ежедневието си. За добро или за лошо, ние вече сме способни да известяваме целия свят какво е първото нещо, което сме видели, след като сме станали от сън, от какво се състои закуската ни и къде прекарваме петъчната си парти вечер.

В пространството се появиха даже специално направени за целта социални мрежи, като най-хитовата в момента определено е Instagram – канал за споделяне на снимков материал, заснет директно от смартфона.

Instagram определено доби популярност, но в същото време си спечели и редица недоброжелатели, които обвиняват неговите потребители в позьорщина и комплексарщина. В интернет даже се появи пародийна видео презентация на iPhone 5, в която създателите му го рекламират като най-доброто средство да "представите мизерния си и самотен живот в една добра светлина и да създадете илюзия колко ви е весело".

И като заговорихме за позьорщина, може би най-нагледният пример за нея е един блог, който се появи наскоро, но вече доби световна популярност. Той се нарича "Rich kids of Instagram” и представлява "прозорец към живота на привилегированата младеж".

С други думи, в "Rich kids of Instagram" са събрани снимките, които най-богатите и разглезени хлапета в света публикуват ежедневно в социалната мрежа.

Отворите ли го, ще ви залее цяло море от демонстративно снимани сметки от вечери за над 100 хиляди долара, пубертети, които тъкмо са се качили в новото си Богати, хлапачки, които се къпят в шампанско (буквално) или показват позлатените си iPhone-и и младежи, снимали чартърен самолет, който е описан като "новата ми играчка".

Предлагаме ви да влезете в галерията и да видите как живеят богатите и то не на кино. Докато разглеждате снимките не спирайте да си мислите, че някой някъде в момента прави точно това.



Водещи

Най-четени