Ето ги най-големите неверници в Европа 27.02 | 14:35

Да разбулим вечната загадка

От Лазар Тодоров

Замисляли ли сте се, че когато започнете любовна връзка в началото всичко върви по мед и масло, но с времето винаги се появяват разни недоразумения, които смущават вас и партньора ви. След малко   проучвания открихме, че може би враг номер едно на хората е изневярата.

Никои не е застрахован, че като се врече на човека до себе си, след време няма да немери нещо, което му липсва, именно в друг човек, било то само една забежка. И все пак за хората с нестабилна психика сме длъжни да представим градовете в Европа, в които е за предпочитане да не се влюбват, ако не искат да остават разочаровани. За всеки случай..

Шампиони по изневяра в Европа през последните години са французите и италианците. Статистиката показва, че над 55 процента от мъжете и над една трета от жените са съгрешавали с друг партньор.

Проучване, направено от сайта за извънбрачни запознанства Gleeden.com, обхванало представители на Франция, Германи, Испания, Италия, Белгия и Великобритания разкри, че процентът на неверните съпрузи е по-малък в страните с протестантско мнозинство в населението. Във Великобритания и Германия например броят на изневеряващите е по-нисък с този в Белгия.

Изследването потвърждава по статистически път големия шум, който се вдигна относно "аферата Гайе", свързана с любовните авантюри на френския президент Франсоа Оланд. Разкритията за любовната афера между френския държавник и актрисата Жули Гайе предизвика многобройни коментари в чуждестранните медии за любовните нрави на французите.

Не бяха забравени и интимните приключения на италианския бивш премиер Силвио Берлускони. Заедно с Оланд те добре символизират представата за техните нации в областта на изневярата.

Неверността на съпружеските двойки е по-добре разпределена между половете в страните от Северна Европа и най-вече в Германия, където 43 на сто от дамите си признали, че са се отбивали от правия път в брачните си отношения. Впечатление прави това колко относително верни са британките. В Обединеното Кралство само 29 на сто от поданичките на Нейно Величество са признали за връзки извън домашното огнище.

Италия от своя страна е най-изневеряващата страна, като там са най-разпространени и игрите на прелъстяване и на обмен на любовни послания. На Апенините 34 на сто от италианките са си признали, че са имали любовници и след брака. При французойките този процент е 32 на сто.

Размяната на целувки е по-често срещана в страните с протестантска доминанта. 53 на сто от интервюираните са го правили в Германия и 50 на сто в Обединеното Кралство. Във Франция, Италия и Белгия този процент достига 46 на сто.

Проучването установило, че французите са с най-голяма готовност за бъдеща изневяра. 35 на сто от анкетираните доверили, че без проблем биха встъпили в извънбрачна връзка, ако са сигурни, че тя ще остане незабелязана. В Германия и Испания този процент е 31 на сто, в Белгия 30 на сто, в Италия 28 на сто и във Великобритания 25 на сто, съобщава БТА.

Водещи

Най-четени