Ето го най-странният рекорд за 2012 24.12 | 15:30

Атлет влезе в историята със своите топки, друг с 13 часова RAP импровизация

От Ивайло Коралски

Представяме на вашето внимание най-странните рекорди в рамките на 2012 година, които впечатляват с топки, жонглиране и 13 часов RAP маратон.

Стартираме с 31-годишния американски атлет Джо Солтър, чиито рекорд се изразява в жонглирането с три топки за тенис на корт, докато плува четвърт миля, продължило с 25 километра колоездене, в рамките, на което Джо жонглира с две топки в едната си ръка и за финал – 7 километра бягане докато жонглира с двете си ръце.

И ако това ви звучи като грандиозно постижение, то почакайте да чуете времето, за което Джо е постигнал грандиозният си рекорд.

А именно – час и 57 минути.

Според RecordSetter.com, постижението на Джо Солтър е най-странният рекорд за 2012 година.

"Преди него никой не беше намерил начин едновременно да плува и да жонглира. Той е първият.", споделя един от най-големите жонгльори на нашето време Пери Романовски.

По думите на създателя на RecordSetter.com обаче, избора на неговия екип не е бил никак лесен:

"Да изберем най-странният рекорд на годината беше екстремно трудно за взимане решение. В офиса имаше ужасно разгорещени дебати относно кой трябва да спечели приза. В крайна сметка обаче всички стигнахме до заключението, че жонглиращият триатлон е най-голямото човешко постижение, наравно с това човек да стигне до луната."

Дан Ролман допълва още, че Джо Солтър е само един от многото странни рекорди, постигнати през годината.

Например Зак Шенкс успял да кара велосипед с едно колело на дъното на басейн на разстояние от 10 метра. Рапърът "Улична светлина" пък направил RAP импровизация в продължение на цели 13 часа.

"Всяка година сме изненадани и възхитени от креативността на RecordSetter общността. 2012 ни донесе нашите най-странни, уникални и изключителни рекордни, на които сме ставали свидетели.", допълва Ролман.

Видео, запечатало уникалният рекорд, сега:

Водещи

Най-четени