Ето как изглежда кръстоска между чихуахуа и дакел (СНИМКИ) 26.09 | 16:00

Получи се най-малкото куче с света

От Беатрис Николoва

Кученце с джобни размери вероятно е най-малкото във Великобритания, ако не и в света. Сладурът се казва Чип, той е кръстоска между чихуахуа и дакел, е едва 12,7 сантиметра до раменната кост. Теглото на дребосъка е 900 грама, пише Daily Express.

Чип е толкова малък, че стопанката му го разхожда с каишка, предназначена за папагали. Разходките са изпитания за миниатюрното куче, тъй като често стръкчетата трева са по-високи от него и го плашат. Стопанката му, 24-годишната Ема Робсън от Тибшелф, Великобритания, дори му е направила специална мини-тениска, която служи като хамут, пише БТА.

1398671

По думите на собственичката му Чип компенсира дребния си ръст с "брилянтен" характер. Дребосъкът е общителен, лесно се сприятелява с други кучета и много обича да си играе с топка. И въпреки миниатюрните си размери, Чип хапва солидни количества от любимите си бъркани яйца и паста.

"Чип не порасна, за разлика от другите две кученца от неговото котило, стана ни жал за него и решихме да не го продаваме. Той е фантастично създание с прекрасен характер. Хората много му се радват и постоянно искат да го снимат",разказва Ема. Тя се занимава с развъждане на кучета и се описва като "майка, която си стои у дома, за да отглежда общо седем питомци" заедно с партньора си Марк Сойър.

1398672

Водещи

Най-четени