Ето какво води до климатични аномалии 09.09 | 08:33

Една „планета гостенка“ води до катаклизми

От Беатрис Николoва

Руски учени изкараха теория, според която една "планета гостенка" е виновна за природните катаклизми, на които ставаме свидели в последно време. Преди векове Нибиру, наричана още планетата Х, (открита през 1983г.) навлязла в Слънчевата система с орбита по часовниковата стрелка, поради което нашата планета била разтърсена от изключително мощна външна сила и се образували гиганстски вълни. Преди хилядолетия десетата планета имала и луна, която при сблъсък с друго тяло от нашата галактика образувала астероидния пояс до Марс.

Нибиру се приближава към Земята с всяка изминала година и дори вече е видима с просто око. Най-близо е била през декември 2012 г., когато отново се появиха приказките за край на света, пишат от chudesa.net.

Според изследователи, въпреки че Нибури е избегнала сблъсък със Земята, е разсякла орбитите на астероидите около Марс. Последиците от това са разтапянето на ледниците и навлизането на нови студени и топли течения в океаните. Това в един момент ще доведе до "невиждани наводнения и климатични аномалии”.

Водещи

Най-четени