Ето кои са най-добрите шофьори в света 12.02 | 13:00

Италианците не спазват правилата

От iNews.bg

Шведските шофьори са с най-отговорно поведение по пътищата, поведението на италианските водачи на МПС е най-опасно, а гръцките са шампиони по неучтиво поведение, сочат резултатите от европейска анкета, цитирани от AFP.

Запитани в коя страна шофьорите имат най-отговорно поведение, 37 на сто от анкетираните посочили Швеция, 27 на сто - Германия, по 11 на сто - Великобритания и Холандия. За 31 на сто от участниците в анкетата страната, в която шофьорите са с най-безотговорно поведение, е Италия. Всъщност 58 на сто от италианците отбелязват, че най-безотговорно е поведението на шофьорите именно в родината им. На второ място е Гърция - 20 на сто от анкетираните.

Най-често срещаното неучтиво поведение зад волана са псувните по адрес на други шофьори. 56 на сто от анкетираните заявяват, че от време на време псуват, когато са зад волана. Шампиони са гърците - 74 на сто от тях признават, че го правят. В анкетата на института Ипсос, извършена чрез запитвания в интернет, са участвали 10 000 европейци от 10 страни - Франция,Белгия, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Швеция, Холандия, Гърция и Полша.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени