Ето къде забраниха да се допускат възрастни (СНИМКИ) 12.03 | 20:52

Сега вече няма да искате да пораснете

От Пламена Вълчева

Повечето младежи нямат търпение да навършат 21 години, за да бъдат пълнолетни във всички страни по всички критерии. Но има един магазин в Япония, който ще ги накара да искат да си останат завинаги в 6-ти клас.

Защото толкова млади трябва да бъдете, за да можете да влезете в японската фабрика на бъдещето за сладки неща (Future Sweets Factory), предава Odditycentral.

Това е вълшебно място пълно със всякакви лакомства и вкусотии. На децата им е разрешено да влязат във фабриката, но те трябва да са сами, като родителите им остават в общо помещение, където могат да ги изчакат.

Входът на фабриката е през голям, цветен купол във формата на яйце. Отвъд входа е разположена голяма зала за чакащите, където децата казват чао на възрастните си за няколко часа. Децата преминават през специална врата с детски размери и отиват на мястото, където се случват всички вълшебства, както във филма "Чарли и шоколадовата фабрика".

В самата фабрика, далеч от зорките погледи на родителите си, децата получават всякакви приготвени на момента вкусотии. Децата имат възможност да се докоснат до сладки изкушения, които още не са излязли на пазара. Мястото е украсено според очакванията на децата с различни анимационни герои и роботи.

Все пак родителите няма да бъдат пренебрегнати, те също ще получат сладки неща в стаята за чакане. След като излязат, децата са подканени да разкажат за преживяванията си. Това всъщност е и първоначалната идея за създаването на тази фабрика. "Родителите са твърде заети и нямат време да слушат какво казват децата им. Имам чувството, че на децата им е трудно да се изразяват. Иска ми се поощря комуникацията между деца и родители.", споделя Сусумо Кояма, създател на фабриката. 

Водещи

Най-четени