Ето тази топка ще ни спаси от предстоящия апокалипсис 31.10 | 18:24

Ноевата топка „Атлантис“ ще струва солено на желаещите я

От Ивайло Коралски

Днес множество хора вероятно ще се веселят щуро по случай денят на вси светии, но нека не забравяме, че според календара на Маите, краят на света е само след два месеца.

За щастие китаец е открил начин, как можем да излъжем природните катаклизми.

Става въпрос за голямо жълто кълбо, което би следвало да съхрани живота на всеки влязъл под "черупката" му. Дори и да става въпрос за ядрена експлозия.

Официалното име на щурото произведение е "Атлантис", но повечето хора го наричат модерният Ноев ковчег.

Китайският изобретател и предприемач Янг Зонгфу е работил върху своята спасителна творба през последните две години, инвестирайки в проекта около 150 хиляди щатски долара.

През август китаецът започнал серия от публични тестове, които трябвало да докажат, че жълтото му кълбо е готово да посрещне подобаващо края на света.

На 6 август Янг се качил на своя "Атлантис", след което бил бутнат по 50-метрова стръмнина, завършваща с воден басейн.

За съжаление момента, в който топката цопнала, вратата ѝ се отворила, а китаец се появил с прорязна рана на шията.

Това обаче непрекършило желанието на изобретателя на кълбото, който го подложил на още тестове – включително и огнен такъв. При въпросния Янг взел със себе си сладолед, който запазил замръзналото си състояние, независимо от бушуващия около кълбото огън.

Според Янг Зонгфу "Атлантис" може да издържи на температура до 1700 градуса по Целзий, а също и удар от порядъка на 350 тона.

Топката може да се задържи върху водна повърхност и е оборудвана е със защитни седалки, комуникационна система, медицински принадлежности и дори тоалетна.

В "Атлантис" могат да живеят до 10 души, а големината ѝ позволява в нея да се съхраняват хранителни запаси за 10 месеца.

Янг Зонгфу планира да превърне "Атлантис" в комерсиален продукт и да го продава на хората, които, разбира се – могат да си го позволят.

Към днешна дата китаецът има 21 поръчки.

Цената на "Атлантис" започва от 160 хиляди долара и може да достигне то 800 хиляди от същата валута, в зависимост от екстрите.

Голямото жълто кълбо в действие, сега:

Водещи

Най-четени