Ето това са първите силиконови гърди в света 23.11 | 14:01

И притежателката им

От Лазар Тодоров

Първата операция за слагане на силиконови гърди е извършена пред 1962 година на американката Тийми Джийн Линдзи. Имплантите са сложена на дамата от Тексас, която била използвана като опитно зайче за първата такава операция в света.

Тя я направила едва след като родила 3 момчета и 3 момичета, или общо 6 деца за период от 9 години. Всички те са от съпруга ѝ, когото напуска малко по късно, тъй като той постоянно пиел и обикалял баровете.

Започва нова връзка с мексикански имигрант. Той я завежда на почивка и там се случва нещо, което променя живота на Тийми. Приятелят ѝ я склонява да си направи 2 татуировки – по една на всяка гърда. Те били във формата на червени рози.

Жената е силно засрамена от импулсивната постъпка, която извършва, и решава, че трябва да премахне татуировките. Тя среща млад хирург, който предлага да махне розите с процедура, при която се премахват 3-те горни пластове на кожата.

След като се връща за контролен преглед през есента същата година, хирургът, заедно с неговия колега Томас Кронин ѝ предлагат да ѝ сложат силиконови импланти. Те търсели жена, която е раждала повече пъти, за да изпробват операцията.

Така Тийми Джийн се съгласила да бъде първата жена със силиконови импланти в света.

6841b8ef-2059-bb40-d6d1-c103dfccb3321111158

Водещи

Най-четени