Ето, че можело анорексик да понатрупа мускули (СНИМКИ) 15.01 | 18:06

От анорексик в бодибилдър

От Боян Кърпачев

Ако си мислите, че трансформация от анорексик в бодибилдър е невъзможна, помислете пак. Историята, която ще ви разкажем, представя живота на едно момче, което е претърпяло точно такава метаморфоза.

Разказваме ви за Оли от Бристол, САЩ. Неговите тийнейджърски години минават бурно, под знака на протеста, бунта и неподчинението. Като един типичен развилнял се младеж, Оли слага кръст на всякакви норми и правила, включително и на здравословното, редовно хранене. В един момент нещата излизат от контрол и освен с хилядите обици, скъсаните дрехи и бунтарското излъчване, младото момче трябва да се справи с още едно, доста по-сложно изпитание - анорексията.

За отказа си да се храни, Оли споделя "Бях отвратен от храната, не можех да я понасям. Не исках да ям и никой не можеше да ме убеди в противното."

Спасението за Оли идва на 18-годишна възраст, когато за първи път стъпва във фитнеса. Мотивацията и желанието за промяна го връхлитат мигновено. Постепенно започва да се храни, а спортът калява волята му и помага по пътя към здравето. "Ядях основно овес и яйчен белтък. Стомахът ми беше отвикнал от храната. Постепенно започнах да включвам и друго към днешното си меню", разказва той.

Снимки на Оли можете да видите в Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени