Жeните ги предпочитат в лилаво 17.10 | 07:09

Жените връзвали на мъже облечени в лилав цвят

От Мартина Панайотова

Господата, които търсят любов, трябва да носят лилаво. Точно този цвят би привлякъл потенциална партньорка най-добре, според в. Daily Mail.

Ново проучване, обхванало 2000 души, което изследва поведението на мъжете и жените при избора им за партньор и влиянието на дрехите върху него, показа, че най-добрият магнит за мацки са лилавите одежди. Те биха могли да повлияят на избора на жената дали да приеме мъжа или не в положителна посока.

Според резултатите от анкетата, представени в изданието, запитаните са по-склонни да излязат на среща с партньор, който носи виолетова риза. Чак след това идват предпочитанията за изискан черен костюм или класическа бяла риза на каре. На другия фронт, с най-малък шанс за успех, са мъжете, които дрехи в синьо или розово. 28 % от анкетираните дами са признали, че са отказвали среща с евентуален обожател, защото не харесвали дрехите му.

Изследването разкрива още, че мъжкото облекло е толкова важно за жените, че 60% от запитаните участнички отговорили, че дрехите са най-важната характеристика на мъжа при любовна среща, следвани от прическата му и стила на обувките му.

Оказва се още, че 20 процента от момичетата, след края на първата среща решават, че има възможност за подобряване на модния стил на потенциалните им партньори. 15 процента от тях даже решават, че ще го диктуват.

Въпреки всичко, оказва се, че не дамите придирчивите. Близо една пета от мъжете признават, че биха помолили дамата, с която ще излизат да се преоблече преди срещата. Около 10 процента доверяват, че дори са унищожавали дреха на гаджето си, която не харесват.

Това изследване показва колко важни са дрехите и за мъжете и за жените, коментират от Daily Mail.

Водещи

Най-четени