Жена в малка кола - най-грубият и опасен шофьор 24.03 | 18:43

46% от анкетираните водачи на неголеми по размер коли са си признали, че шофират недостатъчно добре

От iNews.bg

Изследване сред около 4000 австралийски автомобилисти, проведено от Newspoll, доведе до неочакван извод: водачите на малки автомобили са по-склонни към агресия и грубост на пътя. И повечето от тях са ... жени, съобщава News.com.ua, цитиран от Newsru.com.

Според Дейвид Скапинкер, директор на Корпоративния отдел на застрахователната компания AAMI, младите жени с малки коли, по-често от мъжете не спазват дистанция, крещят обиди на другите участници в движението или им показват неприлични жестове. И това сами признават почти 60% от собствениците на малки автомобили.

Може би това поведение е с цел да компенсира малкия размер на автомобила, твърдят психолози. Струва си да се търсят отговори и в статистиката. Тя сочи именно, че малките автомобили често се купуват от млади хора, които нямат стаж зад волана, защото са на сравнително ниска цена. А те не винаги разбират какви са последиците от поведението им на пътя.

Като цяло в проучването взимат участие над 3 740 водачи на възраст над 18 години. Сред тях 46% от анкетираните водачи на неголеми по размер коли са си признали, че шофират недостатъчно добре. Призналите си същото нещо водачи на по-крупни моторни превозни средства са едва една трета.

Водещи

Най-четени