Жена създава изкуство на коригиращи каски за бебета (СНИМКИ) 28.03 | 09:42

Впечатляващи произведения на изкуството върху бебешки глави

От Пламена Вълчева

Паула Строун обича да рисува и така изкарва прехраната си. Тя обаче няма нужда от лист хартия, на който да отрази идеите си, а използва бебешки коригиращи каски, върху които твори своите произведения на изкуството, предава Huff post.

Синдромът на плоската глава е често срещано състояние при деца, на които главите им изглеждат плоски. Съществува лечение и сега то дори може да бъде модна тенденция с помощта на Паула.

Всичко започва като услуга на приятелка на художничката, чиято внучка носи такава коригираща каска. Тя я е помолила да нарисува нещо на грозната каска. Когато докторът на детето е видял произведението на главата му, е помолел Строун да му остави визитни картички и флаери, чрез които могат да се свържат с нея негови пациенти. 1234600

Сега вече, 12 години по-късно, Строун се занимава с рисуване, като украсява каски на бебета из цяла Америка по поръчки на техните родители. Тя е загубила представа колко е направила, но приблизителната бройка на поръчки досега е 1,300.

Художникът Паула Строун споделя, че повечето хора се чувстват некомфортно, когато видят бебе с каска и избягват да поглеждат към децата. Но когато носят украсените и оцветени каски, всичко изглежда по различен начин.

Всички снимки на украсените коригиращи каски за бебета може да видите в галерията ни.





Водещи

Най-четени