Жената, която си гледа тигри в задния двор (ВИДЕО) 28.05 | 07:01

Животните са също толкова гальовни, колкото големи котки

От Пламена Вълчева

Тигрите са величествени, диви и опасни животни, но за 57-годишната Джанис Хейли от Орландо, Флорида те могат да бъдат домашни и любвеобилни любимци.

За Джанис тигрите са като големи котета, които обичат да ги гушкаш. Доказателство за това е, когато я видиш да си играе с 181-килограмовия бенгалски тигър Джанда и 272-килограмовия тигър Сейбър. За нея те са също толкова любвеобилни и игриви като опитомените си братовчеди.

"Аз съм като тяхна майка. Те се гушкат, оставят ме да ги целувам по носа.", споделя Хейли. Двата огромни тигъра живеят в задния й двор и се хранят от ръката й по 3 пъти на ден.

Историята започва през 1995 година, когато Хейли напуска работата си на бюро и по съвет на съпруга си започва да работи с екзотични животни. От тогава тя се е грижила за няколко различни, големи котараци. Хейли е работила и с много доброволци, които й помагат в грижите за животните.

"Хората, които смятат, че е жестоко да ги държат затворени, имат право. Не е идеално място, на което да се държи един тигър – в клетка. Но в този случай, трябва да кажем, че няма много надежда за тигрите. Те са на изчезване и, ако някой не се грижи за тях (дори и в клетка), скоро няма да останат въобще от техния вид. Тук за тях се полагат грижи и са обичани. Аз бих добавила, че не би ми се понравило да бъда тигър в моя заден двор.", допълва Джанис във видеото. 

Вижте повече снимки на уникалните тигри в галерията

Водещи

Най-четени