Жените на 50 години - по-зрели, по-мъдри и по-щастливи от всякога 16.03 | 10:07

А вие знаехте ли,че жените след 50 са по-щастливи?

От Лазар Тодоров

Животът на жените изглежда започва на 50-години - резултатите от направено във Великобритания проучване показват, че на тази възраст дамите се чувстват по-самоуверени, сексапилни и щастливи, пише в. "Дейли експрес".

След като през по-голямата част от живота си са спазвали диети и са се притеснявали за външността си, три четвърти от жените се чувстват по-уверени след 50-ия си юбилей, отколкото след навършването на 20 години, разкрива анкетата, направена по поръчка на компанията "Котън трейдърс" сред участнички на възраст между 40 и 74 години.

Над една трета от дамите над 50-годишна възраст споделят, че сега са по-доволни от външността си, отколкото са били като по-млади, докато една на всеки седем жени се чувства по-сексапилна от всякога.

 Допитването показва още, че след като отпразнуват половинвековния си юбилей, дамите спират да броят калориите и вместо това започват да тренират. Над 40 процента от жените зарязват диетите и  започват да отделят по-малко време и средства за разкрасяване, след като навършат 50 години, обяви БТА.

"На тази възраст дамите са по-зрели, по-мъдри и по-щастливи от всякога", казва Шона Джеймисън от компанията, поръчала проучването. И тук можем да допълним, че благоприятното ни душевното състояние, а не възрастта, е това, което определя нашата външна красота.

Водещи

Най-четени