Жените често лъжат, когато пращат SMS-и със сексуално съдържание 18.08 | 16:50

Защо жените лъжат повече виртуално?

От Пламена Вълчева

За жените се смята, че честло лъжат като симулират оргазъм. И все пак се оказва, че във виртуалната реалност те по-често не са искрени, когато изпращат похотливи съобщения, пише Bussiness Standart, позовавайки се на резултатите от американско проучване. 

Учени от университета на Индиана са направили допитване сред 155 студенти и са установили, че 42% от представителките на нежния пол лъжат, когато разменят еротични текстови съобщения с партньорите си. За сравнение - само 24% от мъжете не са напълно искрени в сексуалните си sms-и.

Според проучването обаче дамите често прибягват до виртуалните лъжи, но не от неискреност, а защото искат партньорите им да са щастливи и доволни. За спестяването на истината при размяната на похотливи sms-и има и други причини. Сред тях са желанието да бъде осъществена фантазия на партньора или нежеланието той да бъде ядосван. 

Има и хора, които обясняват лъжите си с това, че са отегчени или защото не са сами, докато пишат "мръсни текстчета". Авторите на проучването предупреждават, че лъжите в сексуалните есемеси могат да навредят на връзката. 

Водещи