За какво се лъже най-често? 31.05 | 10:03

Британците изричат лъжи по 3 пъти на ден

От Пламена Вълчева

Ново проучване сочи, че британците не се притесняват да спестяват истината и изричат средно по три лъжи седмично, пише Daily Star. 

Съотнесено към настоящите данни за население от близо 63 милиона души, това се равнява на внушителните 189 милиона лъжи на всеки седем дни.

Допитването по поръчка на "Ронсийл" показва, че само 14% от британците се смятат за напълно честни, докато 16% признават, че през изминалите две седмици са изричали "голяма лъжа". 13% от британците лъжат за възрастта си, а 19% – за теглото си. 

За какво най-често мамят мъжете? Занимания от типа "Направи си сам". Втората най-честа лъжа на представителите на силния пол е когато казват на партньорките си, че задните им части не изглеждат твърде големи в най-новата им дреха.

Дамите, от друга страна, най-често спестяват истината, когато са разстроени. В подобни моменти те казват на партньорите си, че всичко е наред, въпреки че в действителност е точно обратното. 1/3 от анкетираните споделят, че не се притесняват да излъжат за квалификацията и опита си, когато кандидатстват за работа, допълва БТА. 

От анкетата става ясно, че британците не са единодушни по въпроса дали е редно, или не, да се изричат лъжи. За 40% от жителите на Острова спестяването на истината не е проблем, докато според 14% това е едно от най-лошите неща, които човек може да направи.


Водещи

Най-четени