За мързеливи домакини – великденска трапеза от ресторант 16.04 | 09:45

Много заведения предлагат готова храна за празника на достъпни цени

От iNews.bg

В навечерието на Великден сме и в трескава подготовка за празника. Но за много домакини готвенето и суетнята около великденската трапеза не е особено приятно занимание.

Макар българинът да е традиционалист и да обича да се вихри в кухнята - да си боядиса сам яйцата, да си направи козунак или пък да си опече във фурната агнешкото, все повече млади дами избират да готвят от ресторант.

Дали поради липса на време, или поради мързел, но много българки разчитат на готовата храна от ресторанти и кулинарни магазини.

Уловили тенденцията, собствениците на заведения предлагат изгодни празнични промоции. За зелена салата и печено агнешко в някои ресторанти искат по 11 лв. вместо по 22 лв., показва проверка на TV7.

Търговците дават възможност да си поръчваме по телефона, на място и от интернет. Редовни и доволни клиенти вече правят заявки за печени агнета и козунаци.

Единственото, което остава наше задължение, са шарените великденски яйца. Но по големите търговски вериги вече се продават и готови боядисани яйцата. Така че – ако имате достатъчно средства, може да си спестите и този ангажимент.

Водещи

Най-четени