За разводите в цифри 13.04 | 20:17

Упс

От Таньо Давчев

Една пета от британските младоженци живеят с мисълта, че рано или късно ще се разведат, установи проучване, цитирано от Daily Mail.

Седем процента от анкетираните доверили, че са подписали предбрачен договор, като са имали предвид, че семейството им може доста скоро да се разпадне.

Най-честата причина за потенциален развод /44 на сто от запитаните/ младоженците съзирали във финансовите проблеми, породени от семейния живот. Все пак 57 на сто от наскоро сключилите брак гледали с добро око на тази институция и били уверени, че "той ще трае до края на дните им".

Седемнайсет на сто от анкетираните млади семейства признали, че съзнателно държат финансите си отделно, за да упражняват над тях по-добър контрол.

Проучването е било поръчано от сайта Vouchercloud, отбелязва БТА. Негови представители коментираха резултатите, като изтъкнаха, че британците все по-рядко сключват брак, гледайки на него "с розови очила".

Много от партньорите се отнасят трезво към него и взимат предпазни мерки, ако се стигне до развод, най-вече заради неговите финансови последици.

Водещи

Най-четени