За французите е обичайно да флиртуват в офиса 11.06 | 14:57

Над 30% признават, че са изживявали краткотраен флирт в работата си

От Олга Андреева

Около една трета от французите флиртуват на работното място, разкри проучване, обхванало 1 100 души на над 18-годишна възраст, цитирано от Ройтерс.

То потвърждава наблюдаваната напоследък тенденция, особено в развитите страни, хората да откриват партньорите си в офиса. Вероятно затова съдействат и все по-големият брой часове, който се налага да прекарваме на работа.

Интернет и социалните мрежи допълнително улесняват флиртовете на работното място.

"Работното място дълго време беше смятано за неутрална зона, недостъпна за любовта. Сега офисът повече прилича на бар или нощен клуб и се е превърнал в място за запознанства", коментира социологът Ронан Шастелие при представяне на проучването.

Резултатите сочат още, че 31% от анкетираните са признали за връзка на работното място, но 63% от тях са я определили като краткотраен флирт.

От тези, при които авантюрата е прераснала в нещо по-трайно, само 17% са я оповестили пред останалите колеги, 22% са я пазили в тайна, а 6% са напуснали работа, за да избегнат конфликт на интереси.

Анкетата показва още, че в повечето случаи флиртовете на работното място прерастват в по-сериозни връзки между служители под 35-годишна възраст.

Франция, подобно на много други страни, няма закони, забраняващите връзките в службата, макар че много компании настояват служителите им да не допускат това.

Водещи

Най-четени