Забраниха на мъж да носи костюм на зайче 03.08 | 16:09

Жителите на американски град се оплакали, че мъжът плаши малките деца

От Елена Кирилова

Полицията в град Айдахо Фолс е наредила на човек да спре да носи костюм на заек на обществени места, след като местните жители се оплакали, че той плаши малките деца, съобщава "Ройтерс".

Жителите на северозападния американски град, населяван от общо 54 хил. души, са съобщили на органите на реда, че 34-годишният Уилям Фокингам от време на време се появява на обществени места в костюма на зайче.

Полицията се свързала с мъжа, едва след като жена обяснила, че го видяла облечен в костюма как наднича зад дърво към най-малкия ѝ син и сочи към него с ръка, правейки с пръсти знак за пистолет.

В полицейския доклад пише, че и други жители са били "силно обезпокоени" от действията на мъжа. Въпреки това един от съседите му твърди, че той е ексцентричен, но иначе безобиден човек.

"Той има заешки и каубойски костюм, както и такъв на балерина, но ние го виждаме само докато се разхожда в задния двор на къщата си", коментира съседката Дебора Колсън пред "Ройтерс". "Той има странен начин на живот у дома, но ние всички правим странни неща вкъщи."

Фокингам споделил на служителите на реда, че "му е приятно да носи костюма", но разбира, че действията му могат да бъдат сметнати за противообществена проява.

Водещи

Най-четени