Задава се най-щурото състезание с шейни (СНИМКИ) 17.01 | 14:03

Надпреварата ще събере голи мъже и жени от целия свят

От Надежда Стоянова

Тази година у нас не можем съвсем да почувстваме зимата заради липсата на сняг, само че истински запалените по зимните спортове намират начин да ги практикуват. Затова не се съмняваме, че ще оценят подобаващо новината за предстоящото световно първенство по голо каране на шейни.

Надпреварата ще събере 30 мъже и жени от целия свят в Германия следващия месец на 15-и, пише telegraph.co.uk. Кои точно да се включат ще реши специално жури. Мястото е курортът Браунлаге, който се намира в планината Харц. Условието за участие в състезанието е да не те притесняват ниските температури, както и това да се съблечеш гол до кръста.

В случай че ви се струва любопитно, можете да се включите и вие в една от категориите – мъже или жени. Победителят ще си тръгне с награда от 1000 евро и гордостта, че е първи в света. Имайте предвид обаче, че интересът към събитието е доста голям, трябва да знаете, че рискувате да разкриете прелестите си пред около 25 хиляди души.

"Това не е състезание за срамежливи. Търсим състезатели, които да се забавляват. И макар че начинът на подбор в миналото изглежда леко неясен, това не бива да ви притеснява", заяви един от организаторите. 

Водещи

Най-четени