Затворници сами ще си строят затворите 19.04 | 11:13

Целта на британския кабинет е да превърне лишените от свобода в данъкоплатци

От Олга Андреева

Британски затворници ще имат възможността сами да строят затворите си, тъй като правителството търси начин да ограничи разходите с цел да намали държавния дълг, съобщи Еmirates 24/7.

Обмисля се затворниците да бъдат обучени в зидарство, както и полагане на ВиК и електрически инсталации, докато изграждат помещения за самите себе си. Ще получават и по 10 лири на ден за храна и напитки.

Затворниците ще могат да бъдат използвани като работници за изграждането на нови крила в пренаселени затвори и дори на нови затвори.

Правителствен източник уточнява, че лишените от свобода няма да могат да виждат строителните планове на затворите, нито ще могат да си вадят собствени ключове.

"Министрите искат да се сложи край на културата на принудително бездействие и вместо това да се въведе режим на усилен труд. Затворът не трябва да се разглежда като място за лежане", изтъкна източникът.

"Строителството съчетава напрегната работа с обучение, така че затворниците ще излязат със занаят и е по-малко вероятно да се върнат към престъпна дейност. Целта е проста - искаме да превърнем повече затворници в данъкоплатци."

Предложението идва ден, след като министърът на правосъдието на Обединеното кралство, Кен Кларк, заяви, че затворите са загуба на пари.

Водещи

Най-четени