Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30

Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
Никола Цолов най-бърз в тренировката на "Силвърстоун"
04.07 | 14:45
Най-четени
-
Пълна блокада на Белград, Нови Сад и Ниш
Президентът подчерта, че държавата ще продължи да уважава свободата на изразяване и събиране,...
04.07 | 08:59
-
Депутатите ще гласуват по третия вот на недоверие към кабинета "Желязков"
Темата е провал във фискалната политика и еврозоната.
04.07 | 08:29
-
Слави Трифонов се извини за думите на Тошко Йорданов към младите лекари
Искам най-искрено и от цялото си същество да се извиня за тази ситуация", пише Трифонов.
04.07 | 10:30
-
Очаква се до седмици да стане ясно дали Делян Пеевски ще бъде обявен за единствен председател на ДПС
Адвокатите на Пеевски поискаха, а прокуратурата не възрази, Софийският градски съд да впише в...
04.07 | 11:45