Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30
Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
Какво ни носи ретрградният Плутон от 1 май до 12 октомври?
Всички зодии ще бъдат засегнати по един или друг начин
28.04 | 17:40
-
Боряна Калейн спечели бронзов медал на обръч в Ташкент
Златото взе представителката на домакините Тахмина Икромова
28.04 | 17:20
-
Делян Добрев: ПП са източи 1.2 млрд. от комплекса "Марица Изток" в последните 3 години
"Промяната" умишлено водиха към фалит "Булгаргаз", за да може бизнесът да се вземе от Сашо...
28.04 | 17:00
-
Пророкът Едгар Кейси и неговите предсказания за света
Вижте 10-те от най-известните му предсказания
28.04 | 16:40
Най-четени
-
Пореден спад в цените на основните хранителни продукти на борсите
Минимално поскъпват кравето сирене и кашкавалът тип "Витоша"
28.04 | 10:20
-
Златен часовник на богаташ от "Титаник" е продаден на търг за 900 000 паунда
Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда
28.04 | 11:00