Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30
Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
НСИ: 0,4% инфлация при малката потребителска кошница през октомври на месечна база
На годишна - 5,2%
23.11 | 16:20
-
Владислав Горанов: Асен Василев разврати разбирането за управление на публичните финанси
"Ако Благомир Коцев получи присъда, тя да не е от Общинската избирателна комисия, а от...
23.11 | 16:00
-
МВР провежда операция срещу трафиканти на мигранти
На този етап няма информация дали има задържани
23.11 | 15:30
-
Седмичен таро хороскоп
Вижте какво можете да очаквете през идната седмица от 24 до 30 ноември
23.11 | 15:00
Най-четени
-
Жена обра касата на църква пред детето си
Кадри от деянието бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение
23.11 | 12:20
-
Вежди Рашидов: Бюджетът е проста работа – ако в кофичката има 100 лева, не можем да харчим 120
Президентът се държи като политик, вместо като държавник, обобщи поведението на Румен Радев...
23.11 | 12:00
-
Васил Терзиев: Тази Коледа София ще блести с двойно повече украса
Той съобщи, че на 1 декември ще запали светлините на Елхата на столицата на площад "Свети...
23.11 | 10:40