Защо да слагаме напоена със сол гъба в хладилника? 26.03 | 15:30

Не знам за вас, но аз определено съм свикнала често да сменям кухненската си гъба. Без да се замислям, директно я хвърлям в коша за боклук. Оказва се обаче, че можем лесно и бързо да дадем втори живот на гъбата.
Ето например, ако храната в хладилника ни започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, можете да използвате старата си гъба. Сложете я в отделението за зеленчуци и плодове, тя ще абсорбира излишната влага и храната ще бъде свежа по-дълго време.
Ако пък искате да се отървете и от лошата миризма, имам още един трик за вас. Посипете гъбата със сол и я оставете на най-долния рафт на хладилника. По този начин, освен че ще абсорбира излишната влага, ще се пребори и с неприятните миризми.
Три заека с един удар – храната се запазва свежа за по-дълго, хладилникът не мирише неприятно и давате втори живот на гъбата за миене на съдове.
Водещи
-
Спират движението на „Дунав мост“ при Русе
Причината е авариен ремонт на фуга в неремонтирания участък на съоръжението
05.06 | 21:00
-
Милен Велчев: България няма да е принудена да плаща дълговете на страни в еврозоната
"Увеличението на заплатите зависи от успехите на българската икономика, в което не се...
05.06 | 20:45
-
Димитър Манолов - скептичен за значимо нарастване на доходите след влизането в еврозоната
Според президента на КТ „Подкрепа” ще се намерят хора, които да „ловят риба в мътна вода”...
05.06 | 20:30
-
Обявена е награда за информация за хакерите, атакували "Черна писта"
Наградата е до 500 000 лева за информация
05.06 | 20:15
Най-четени
-
Бургаско в паника: Мразовита мъгла обгърна морето
Стари моряци се кръстят и твърдят, че тя носи духовете на загинали моряци
05.06 | 14:00
-
Закриват университет, ако 6 месеца не провежда обучение
Нови правила за финансиране на второто висше образование
05.06 | 10:45
-
Българските символи запазват своето място и върху новата валута
Съгласно нормативните изисквания, всяка национална страна на евромонетите включва задължителни...
05.06 | 12:30