Защо да ядем кестени през есента? 15.10 | 10:59
Подобряват храносмилането
Сезонът на есента е богат на кестени, както на конския кестен, така и на другия, който наричат сладък и се яде. Кестените имат много приятен вкус, съдържат ценни микроелементи и имат различни ползи за здравето. Можете да ги приготвяте сварени или печени, в зависимост от вашите предпочитания. Ето 4 причини да ядете кестени по-често:
Подобряват храносмилането
Вкусните кестени са богати на фибри, както разтворими, така и неразтворими. Разтворимите помагат естествено да се намали холестеролът и да се стабилизират нивата на кръвната захар. От друга страна неразтворимите фибри подпомагат изхождането и по този начин намаляват риска от появата на запек.
В 100 г печени кестени се съдържат около 6 г от полезните фибри.
Богати са на витамини
Кестените съдържат витамин B6, а също така фолиева киселина, тиамин и рибофлавин. Освен че дават енергия на тялото ви, кестените се грижат за красотата на кожата и подобряват мозъчната функция.
Водещи
-
Драматично спасяване на 8-месечно бебе в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"
Уроци за родителите
15.10 | 14:15
-
Последно сбогом с „щуреца” Кирил Маричков
Той почина в петък вечерта при нелеп инцидент във врачанско село по време на репетиции за...
15.10 | 13:45
-
Известен наш синоптик направи прогнозата за времето до края на октомври и през слведващия месец
От четвъртък до към края на седмицата ни очаква захлаждане.
15.10 | 13:30
-
Нов шеф има дирекция "Вътрешна сигурност"
Заповедта е подписана от вътрешния министър Атанас Илков.
15.10 | 13:15
Най-четени
-
Тежка катастрофа с жертва е станала на АМ „Хемус“
Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин в 8:10 часа.
15.10 | 09:59
-
Започва делото срещу бившата полицайка Симона Радева
Очаква се съдебният процес да продължи с разглеждане на доказателствата и свидетелски...
15.10 | 09:15
-
Поради възникнала авария е прекъснато топлоподаването в част от район "Оборище"
Екипи на "Топлофикация-София" работят по отстраняване на аварията. Очаква се топлоподаването...
15.10 | 11:59