Защо кръстихме така детето? 07.10 | 16:52

Една десета от родителите съжаляват за името, което са дали на детето си

От Олга Андреева

Въпреки че почти всички родители се мъчат поне няколко месеца и се скарват жестоко поне няколко пъти какво да бъде името на детето им, накрая един на десет съжалява горчиво за направения избор.

Проучване, обхванало повече от 1000 родители, установи, че на 8% от тях им се иска да бяха избрали друго име на отрочето си.

По-голямата част от тях (53%) съжаляват за избраното име, защото, ако навремето е било модерно (Телефонка, например), то с годините е започнало да звучи нелепо.

32% съжаляват за начина, по който са кръстили детето си, защото името му е станало широко разпространено с годините и вече не е уникалното име, каквото са искали да бъде, посочва Newslite.tv.

По-лошото е, че някои от родителите, които въобще не съжаляват за името, което са дали на детето си, всъщност има защо. За такива примери у нас сме чували много, но нека си припомним пак някои от най-добрите, родени от народния гений:

Автономка, Братухчо, Букетка, Буря, Ваньоздрав, Винету (Келешев), Груд, Гъргурин, Джанка, Европ, Заварин, Златохрист, Касиер, Кимирсен, Крачун, Левент, Марулка, Мучачо, Ореола, Паца, Перко, Петилетка, Проститутка, Салфетка, Самолетка, Симфония, Стенограф, Табуретка, Урания, Шунка.

Водещи

Най-четени