Защо не трябва да готвите със слънчогледово олио 21.02 | 19:31
Или което и да е друго растително такова
Част от видовете олио са стабилни на термична обработка или, по-важното, когато когато с тях се готви.
Последното означава, че процесът на готвене е приключил, качеството на мазнината не се е променило и тя не е проблем за здравето.
Други видове олио обаче реагират на топлинна обработка и е най-добре да не ги използваме за готвене. Именно такова е растителното олио. Накратко, то представлява триглицерид, извлечен от растение.
Колкото по-дълго време олиото престоява в наситени мазнини, толкова по-стабилно е от по време на готвене. Колкото по-дълго олиото престоява в полиненаситени мазнини (омега-3 и омега-6), толкова по-нестабилно е то, когато се обработва термично.
Пълният текст ще откриете в Kulinar.bg.
Водещи
-
Извънредно! Работник загина, още 4 са пострадали при рухване на скеле в София
И петимата са от Кюстендил
17.11 | 19:09
-
Чакъров: Няма да позволим да отнемат централата на ДПС на "Ал. Стамболийски" 45А
"От няколко месеца не получаваме субсидия, коректното е ДПС да получи субсидията си до 27-и...
17.11 | 17:20
Най-четени
-
Чака ли ни режим на тока? Експерти от БЕМФ алармират за енергийна криза
Те излязоха със специална декларация
17.11 | 16:00
-
Извънредно! Работник загина, още 4 са пострадали при рухване на скеле в София
И петимата са от Кюстендил
17.11 | 19:09
-
Политолог: Няма нужда от "санитарен кордон" около Пеевски
Той сам по себе си е изолиран, никой в политически план не иска да работи с него
17.11 | 11:00
-
Гери Дончева зашемети с бомбите си и президента (СНИМКИ)
Прясната родилка бе водеща на специално събитие в столицата
17.11 | 15:30