Защо не трябва да готвите със слънчогледово олио 21.02 | 19:31
Или което и да е друго растително такова
Част от видовете олио са стабилни на термична обработка или, по-важното, когато когато с тях се готви.
Последното означава, че процесът на готвене е приключил, качеството на мазнината не се е променило и тя не е проблем за здравето.
Други видове олио обаче реагират на топлинна обработка и е най-добре да не ги използваме за готвене. Именно такова е растителното олио. Накратко, то представлява триглицерид, извлечен от растение.
Колкото по-дълго време олиото престоява в наситени мазнини, толкова по-стабилно е от по време на готвене. Колкото по-дълго олиото престоява в полиненаситени мазнини (омега-3 и омега-6), толкова по-нестабилно е то, когато се обработва термично.
Пълният текст ще откриете в Kulinar.bg.
Водещи
-
Министър Гуцанов откри благотворителния базар "Коледа с кауза"
В него участват социални предприятия и доброволчески организации, които представят коледни...
08.12 | 14:00
-
Петър Попангелов и Александра Жекова откриват сезона в Боровец
Празничното събитиe е на 27 декември под мотото "130 години Боровец. Легендарно минало....
08.12 | 13:45
Най-четени
-
“НЕ на омразата!” - членове и активисти на ДПС, в защита на демокрацията, сигурността и стабилността на България
"Това е нашият отговор на тези, които са безотговорни към бъдещето на хората, за да осъществят...
08.12 | 10:15
-
Къде може да си купите елхичка за Коледа?
Югоизточното горско предприятие пусна в продажба 800 дръвчета
08.12 | 12:00
-
Депутатите стартират процедурата по шестия вот на недоверие срещу кабинета
Конституционна процедура
08.12 | 08:31
-
Кметът на столичния „Люлин“ на спешна среща в общината заради кризата с боклука 3
Резултатите от разговорите в Столична община ще бъдат обявени по-късно днес
08.12 | 10:27