Защо се страхуваме от любовта? 31.08 | 09:19

3 причини, които ни карат да стоим далеч от любовта

От iNews.bg

Разбитото сърце понякога ни кара да се затворим емоционално за други връзки и да вземем фундаментални решения, които на "трезва" глава не бихме предприели. Love hurts - така се пее в една велика балада, но балансът винаги се възстановява, затова след всяко падение има и изправяне. 

Разочарованието след раздяла или често ни кара да се хвърляме към нова връзка, или да се затворим дълбоко в себе си. Е, преди да правите, каквото и да било, може би е хубаво да си дадете малко време насаме със себе си, за да не си патите от прибързани решения. 

Предлагаме ви да видите 3 причини, които ни карат да се страхуваме от любовта: 

1. Развивате комплекси
Макар да сме съгласни, че любовта между двама души е едно от най-прекрасните неща на света, трябва да признаем, че комплексите със сигурност не влизат в тази категория. 

Всички жени имаме по едно вътрешно гласче, което постоянно ни критикува, но когато сме влюбени, в главата ни сякаш се е заформил цял купон от такива! "Изглеждам ли дебела?”, "Дали бившата му е по-хубава от мен?”, "Ами ако родителите му не ме харесат?”... Звучи ви познато, нали? 

Е, бъдете спокойни, надали сте единствените, които си задават подобни въпроси, но не забравяйте старата максима: "Никой не може да ви унижи без вашето съгласие.”

Останалите причини може да прочетете в Jenite.bg

Водещи

Най-четени