Звездите отслабват с детски игри 20.07 | 19:45

Разкриха какво изгаря повече калории от фитнеса и джогинга

От iNews.bg

Детските игри като скачане на въже и гоненица изгарят повече калории от джогинга и фитнеса и са много по-ефикасни за поддържане на теглото. Това твърдят британски експерти, цитирани от в. "Дейли мeйл" и цитиран от БТА.

Само 15 минути скачане на въже изгаря до 215 калории, каране на велосипед - 190 калории, а гоненица - 115 калории. Сравнително по-ненатоварващата игра на дама гори 88 калории за 15 минути, а въртенето на обръч - 83 калории, казаха британски специалисти по фитнес.

Затова и звезди от световна величина поддържат форма с детски игри. Кейт Хъдсън и Джъстин Бийбър са фенове на скачането на въже. Бионсе и Мишел Обама разпускат с въртене на обръч, а Мадона и Гуинет Полтроу изгарят калории на батут.

Въпросът обаче е дали сме в толкова добра форма като едно 6-годишно дете, за да издържим подобни натоварвания. Подобни занимания не са за обездвижени хора, предупреждават специалистите.

"Функционалните тренировки предизвикват тялото по нов начин всеки път и осигуряват значително изгаряне на калории. Освен това са много забавни" - каза Тейт Толанд от международния клуб "Фитнес фърст".

"Това, което можем да научим от детската игра, е че те се движат на пориви. Ускоряват бързо в една посока, след това сменят посоката, забавят, спират, пак хукват" - допълни колегата му Анди Мактагард. И добавя: "Във фитнеса наричаме това трениране на интервали. След това тялото и метаболизмът функционират с по-висок темп за изгаряне на калории часове наред".

 

 

 

Водещи

Най-четени