Зверските наркотици от миналото, които вече не съществуват 03.06 | 14:50

Откакто има хора, има и дрога

От iNews.bg

Всички сме наясно, че преди да се появят съвременните наркотични вещества, е имало и някакви други субстанции, с които хората са си причинявали халюцинации и други емоционални и физически преживявания. Колегите от Div.bg леко повдигат завесата към миналото и ни разказват за няколко различни по вид наркотика, които по един или друг начин са били използвани за съзнателно замъгляване на съзнанието. Днес обаче не съществуват или поне употребата им е прекратена.

Fen-Phen

1297465

Това е вещество, което се предписва за загуба на тегло, но към него се развива силна пристрастеност. През 1997 г. е изтеглено от пазара. Комбинира две вещества, подтискащи апетита - фенфлурамин и фентермин, но предизвиква сърдечни заболявания.

Ерго

1297466

Гъбата Ерго расте в естествени условия през Средновековието. Ако човек изяде Ерго, си причинява световъртеж, стомашни спазми, диария, сърбежи, халюцинации, главоболие и повръщане.

Син лотос

1297467

В Древен Египет са добавяли син лотос в чая и по този начин са си причинявали изживявания като след прием на екстази. В наши дни това растение вече не може да се намери.

Останалите наркотици, които вече не съществуват, ще откриете в Div.bg.

Водещи

Най-четени