Знаете ли кой ключ за къде е? 11.03 | 12:33

Резервният ключ за външната врата обикновено е скрит на до три метра от нея

От Олга Андреева

Средният британец има девет ключа на връзката си с ключове и за най-малко два от тях няма никаква представа какво отключват, съобщи британският в. Telegraph.

На практика това означава, че на Острова има поне 100 милиона мистериозни ключа, които тежат над 1 000 тона.

Проучване, проведено от Esure insurance, установи, че една средностатистическа жена притежава 10 ключа, като два не знае за какво са.

Мъжете притежават средно по осем ключа, но също така нямат представа два от тях какво отключват.

Макар че средно човек притежава по девет ключа, една четвърт от анкетираните са имали между между 10 и 15 различни ключа, а други 9% са собственици на връзки с над 21 ключа.

От проучването става ясно още, че всяка пета къща има скрит резервен ключ за външната врата в радиус до 3 метра от нея, като най-често срещаните "скривалища" са камък в градината, саксия или черджето пред входната врата.

Един от всеки 10 анкетирани признава, че не си е направил труда да смени ключалката, след като е загубил ключовете си, а две трети направо са оставили резервна връзка ключове при съседи, роднини или приятели.

Хората над 55-годишна възраст са най-доверчиви и често дават ключовете си на други хора, докато една трета от анкетираните под 25 години твърдят, че никога не са го направили.

Водещи

Най-четени