ИТ служителите са навити на секс още на първа среща 11.02 | 15:31

Едва 6% от здравните работници биха подходили толкова припряно

От Олга Андреева

Проучване разкри, че хората, които работят в ИТ сектора, са най-склонни да спят с някого още на първа среща, съобщи newslite.tv.

Изследване на работници в Обединеното кралство разкрива, че впечатляващите 46% от анкетираните ИТ специалисти нямат скрупули да преспят с някого, с когото току-що са се запознали.

На другия край на скалата са здравните работници – едва 6% от тях биха подходили като компютърните специалисти. Средно 17% от служителите във всички професии, или малко по-малко от една пета, са склонни да действат "от вратата за краката".

Интересното е, че занимаващите се с компютри обръщат огромно внимание на външния вид на противоположния пол, като 23% твърдят, че визията е най-важното нещо в потенциалния партньор.

Говорител на компанията, поръчала изследването, се опита да обясни резултатите: "Главната причина е непропорционално големият брой мъже, които работят в ИТ сектора. В същото време обаче работещите в други традиционно мъжки сфери не показват такава тенденция."

"Междувременно служителите в градовете твърдят, че са далеч по-малко склонни да си легнат с някого, с когото току-що са се запознали. Изглежда банкерите имат известен морал, поне в някои области", заключава шеговито говорителят.

 

Водещи

Най-четени