Идва Хелоуин - кое е истина - кое лъжа? 23.10 | 11:33

Някои доста странни истории и митове, свързани с този празник

От Кремена Бедерева

Може би и фактът, че той достига до нас главно чрез американските филми, е направил така, че в България Хелоуин се регистрира вяло и без особен ентусиазъм. Въпреки това винаги сме се кефили на митовете и особено на това да бъдат разбивани. Че няма да се облечем като коминочистачи другата сряда, няма, но от Div.bg ще ви разкажат за някои доста странни истории и митове, свързани с този празник.

Луди хора слагат бръснарски ножчета и игли в лакомствата, които се раздават

Това всъщност е вярно. Има документирани случаи на деца, които имали сериозни стомашни проблеми, след употребата на бонбони с пирони. От 1959 г. има над 80 такива случая. Явно има хора, които изобщо не си падат по деца, но за щастие само 10 лакоми малчугана са получили по-сериозни наранявания. В най-тежкия случай на жена, която явно била почерпена с опасните сладкиши от някое дете, били направени няколко шева.

Ненормалници раздават отровни лакомства

Този мит не е истина или поне не в буквалния смисъл. Въпреки че има хора, които твърдят обратното, няма доказателства, че има толкова болни идиоти, които да наблъскат шоколади с отрова и да ги раздават на дечица. Въпреки това през 1974 г. тексасецът Роналд О'Браян убил собствения си син, а после се опитал да заличи следите си, твърдейки, че детето умряло, защото някой му дал отровни бонбони.

Перверзници се крият под автомобили на жени по паркингите и им гледат срамотиите

Въпросът е защо само на Хелоуин, не може ли извратеняците да се крият под колите във всеки един друг ден? Всъщност това е пълен мит, плъзнал от серия не особено оригинален спам. Историята е доста стара - от средата на миналия век и е пълна измислица, но наскоро стана много модерно в Америка.

Историята за "Ужасът от Амитивил", която е по истински случай

Само че не е по истински случай или по-скоро е, но не е така, както я разказват. Малко е сложно, но в класическата история, която е вдъхновила роман и няколко американски филма, мъж на има Роналд Дефо избива цялото си семейство, обладан от духове. Историята наистина се е случила, но не е имало никакви духове.

Пълните странни истории и митове, свързани с този празник, може да прочетете на Div.bg.

Водещи

Най-четени