Идеалната препечена филийка си има технология 17.03 | 16:21
7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко са необходими за перфектен резултат

Теорема на препечената филийка създаде британски учен в стремежа си да установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.
Директорът на Центъра за изследвания на храните в Манчестър установи каква е схемата за създаването на идеалната препечена филийка, намазана с масло.
Важно условие е хлябът задължително да бъде бял и след препичането да се остави да изстине за 10-15 минути в добре проветрена стая. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.
Филийката трябва да бъде оставена да изстине напълно, преди върху нея да бъде намазано сладкото. За да се постигне равномерен слой, не се препоръчва сладко с парчета плод или ядки в него.
"Много хора мажат голямо количество сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Това обаче е грешно. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.
Водещи
-
Жълт код за жеги в цялата страна за понеделник – 21 юли
От вторник ще става още по-горещо
20.07 | 18:01
-
Три тира и лек автомобил се удариха между Видин и Монтана
Инцидентът блокира движението по Е-79 при разклона за Винище
20.07 | 18:00
-
Жена е пострадала тежко над хижа "Яворов" в Пирин
20.07 | 17:20
Най-четени
-
Манолова: България е единствената държава, която не е приела нито една мярка срещу спекулата
Властта трябва да приеме такова законодателство, ако иска малко по-безболезнено влизане в...
20.07 | 13:00
-
Петкова за заловения рекорден кокаин: България успешно пази границите на ЕС
Участниците в контрабандата са ползвали дипломатическо прикритие за извършване на...
20.07 | 11:00
-
Мирчев: В КПК има списък с 88 кмета на ПП-ДБ, които са готови за бой
По думите му Делян Пеевски държи ГЕРБ, но не всички там са разбрали, че съдбата на Бойко...
20.07 | 11:20