Идеологът на Туитър дари 1 млрд. долара за борбата с COVID-19 - 1/3 от богатството си 08.04 | 11:30

“Защо сега? Нуждите са все по-належащи и искам да видя въздействието през целия си живот”, каза Дорси. “Надявам се това да вдъхнови и другите да направят нещо подобно. Животът е твърде кратък, така че нека направим всичко, което можем днес, за да помогнем на хората сега”, написа Дорси в Туитър

От iNews.bg

Богаташът Джак Дорси, който е съосновател на Туитър заяви, че е отделил 1 милиард долара от личното си богатство за подпомагане на борбата с пандемията от коронавируса чрез своя благотворителен фонд.

В серия от туитове Дорси заяви, че ще прехвърли собствения си капитал в своята група за електронни плащания "Square” на своята корпорация с ограничена отговорност "Start Small”, дарявайки около 28 процента от общото си богатство.

"Защо сега? Нуждите са все по-належащи и искам да видя въздействието през целия си живот”, каза Дорси. "Надявам се това да вдъхнови и другите да направят нещо подобно. Животът е твърде кратък, така че нека направим всичко, което можем днес, за да помогнем на хората сега”, написа Дорси в Туитър.

Водещи

Най-четени