Изгониха преоблечен като Иисус от църква в САЩ 05.11 | 14:16

Всяка седмица Нийл Томпсън се преоблича като сина на Бог и посещава различна църква

От Георги Тотев

Мъж бе изгонен от църква в САЩ, защото бил предрешен като Иисус Христос, съобщава Orange. Нийл Томпсън се преоблича като Месията и всяка седмица посещава различна църква, за да разпръсне своето християнско послание сред хората.

В църквата "Свети Пол" в Сейнт Луис, Мисури обаче Нийл е бил помолен да напусне храма и дори са били повикани полицаи, които да ескортират ексцентричния вярващ.

"Един от дяконите ме видя и когато отидох в църквата, дойде при мен и ме попита какво искам. Аз обясних, че искам да посетя техния храм днес", коментира самият Томпсън пред местните медии.

Фалшивият Иисус допълва, че не е бил допуснат до храма и свещениците в църквата му казали, че трябва да стои в предверието.

"Аз им отвърнах, че това не е правилно и че не се отнасят с мен правилно. След това те ме заплашиха с полиция и аз им казах, че не ме плашат и, ако трябва, да се обадят на полицаите. Седнах в предверието и докато се осъзная, четирима или петима полицаи ме бяха обградили", допълва Нийл Томпсън.

От полицията в Сейнт Луис коментираха случката, като подчертаха, че към г-н Томпсън няма да бъдат повдигнати обвинения, тъй като той не е нарушавал реда и спокойствието. По доклада на дежурните по това време полицаи мъжът, преоблечен като Иисус, е бил помолен да напусне църквата "Свети Пол" и той е удовлетворил молбата на униформените.

Най-четени