Издигат Барсик за президент на Русия? 16.12 | 12:37

Котаракът си има привърженици и виртуална партия - ПКБ

От iNews.bg

Прочутият котарак политик Барсик ще се кандидатира за президент на Русия. Това се казва на официалната страница на котарака в социалната мрежа "Вконтакте", предаде РИА Новости.

"Барсик реши да се бори за най-важния пост в страната и подготвя съответното програмно изказване. То ще бъде озвучено в най-скоро време. Екип професионалисти ще помогне на кампанията му", се посочва в съобщението, цитирано БГНЕС.

Барсик също така е готов да предложи сътрудничество на козела Тимур, който стана звезда в социалните мрежи заради своето приятелство с тигъра Амур.

Мяукащият политик има много привърженици в цяла Русия, които вече са се обединили във виртуалната Партия на котарака Барсик (ПКБ).

Той е започнал своята "политическа кариера" с изборите за сити мениджър на Барнаул. Тогава сивият писан единодушно победи в "народното" интернет гласуване.

По-късно пухкавият любимец се регистрира на сайта "Кандидат" за участие в предварителното гласуване на "Единна Русия", което се състоя на 22 май. От партията обаче отказаха в крайна сметка да го регистрират, защото не отговарял на необходимите условия.

Президентските избори в Русия ще се състоят през 2018 г.  

Водещи

Най-четени