Изкуство в голямото междучасие 03.07 | 09:16

Учител превръща учебната дъска в произведение на изкуството

От Елена Кирилова

Грегъри Юклайд е художник, живеещ в Минесота, който може да нарисува страхотни неща в рамките на 25 минути. Точно толкова е дълга обедната почивка в гимназията, в която той преподава, разкрива OddityCentral.com

Колкото и невероятно да звучи, Грегъри рисува върху бялата дъска, на която преподава уроците си. Шокиращото е, че всъщност измива от дъската своите шедьоври преди началото на часовете.

В интервю за Minnesota Original учителят казва, че необичайният му навик се появил като начин за освобождаване от стреса, свързан с преподаването на 38 ученици по четири-пет часа дневно. След първите си осем месеца работа, Грегъри започнал да става все по-неспокоен, така че решил да отделя 25-те минути за обяд за рисуването на картини.

За целта използвал и продължава да използва мастило, четки, спрей, гъба за дъска, хартиени кърпи и почти всичко, което може да открие на бюрото си.

Художникът твърди, че произведенията му не са чак толкова важни, тъй като им отделя едва по 25 минути дневно, ето защо ги изтрива с лека ръка. Те били и средството, чрез което показал на учениците си какво могат да направят в толкова кратък период от време.

Тъй като учебната година вече приключи, Грегъри е започнал работа по подобни произведения на изкуството, скицирани върху стомана, покрита с порцелан.

Повече творби на Грегъри Юклайд можете да видите тук.

Водещи

Най-четени