Измръзналата Мира Добрева и хижари заформиха мега скандал, мятайки си обвинения във фейк новини ВИДЕО 20.09 | 13:20

Топ водещата пусна видео как зъзне пред хижа в голяма буря, а хижарите реагираха със свой клип. После Мира пак атакува

От iNews.bg

Красивата топ водеща и лице на БНТ Мира Добреваз се ожали, че е останала навън по време на буря в планината. Тя не е била допусната в хижа "Рилски езера" с домашния й любимец – малко кученце.  За случката информира чаровната водеща на своята страница в социалната мрежа.

"Един час в окото на бурята. Пред вратата на българска хижа. Когато си в планината. Когато забрули зловещ вятър и капки дъжд се забиват като стрелички в лицето ти. Когато спрат лифта, заради стихията навън.  Когато не ти позволят да влезеш вътре. Защото си с куче. Тогава се питаш как е възможен такъв сблъсък между величието на природата и нищожеството на човеците. Хижа "Рилски езера". Хижари със златни ланци и анцузи. Не Ви прави чест", написа с разочарование обичаната Мира Добрева.

От хижа "Рилски езера" излязоха преди часове с позиция по повод обвиненията на телевизионната водеща от БНТ Мира Добрева.

Те заявиха, че тиражираната от нея информация е невярна.

"Жалко е, че точно журналисти се възползват от популярността си, за да разпространяват невярна информация. Днес в социалните медии и някои жълти сайтове беше тиражирана невярна информация, че сме отказали подслон от дъжда на три дами и кучето им”, написаха от там.

"Истината е, че те искаха да влязат в столовата, в която по разпоредби на РЗИ не се допускат животни (независимо от породата и теглото им). Обяснихме им, че няма как да посетят зоната за хранене, но може да останат в скиорната. И ПОДСЛОН ИМАХА! Това предложение очевидно е било под нивото им, защото, след като прекараха в хижата известно време, са направили свои снимки немили-недраги пред хижата.

И не, не е нашата дума срещу тяхната. Записите от камерите казват всичко - ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК. Правилата са за всички и хижите понякога не могат да отговорят на високите очаквания на някои туристи”, заключиха от хижа "Рилски езера" и пуснаха видео, на което се вижда, че водещата е приета вътре. 

Последва и ответна реакция от Мира Добрева, която обвини хижарите в лъжа и дезинформация на свой ред. В отговор на свои последователи в мрежата тя твърди следното:

За първи път чувам за скиорна… никой не е говорил с мен или с хората, с които бях къде да изчакаме. Казаха просто - навън!

Не сте били там, не си позволявайте да ми казвате, че изкривявам ситуацията, защото бяхме четирима човека и имам свидетели за всяка написана от мен буква.

"Хижарите” ни изгониха, защото бяхме с куче. Точка. Стояхме навън, под гръмотевичната буря. Точка.

Описала съм много точно, че накрая, премръзнали, влезнахме. Но не в скиорна, за която чувам за първи път, а в коридора - записът от камерата показа това. Те ни гледаха как бяхме мокри и треперехме, а дори минаваха през нас - лишени от всяко чувство на човещина и желание да помогнат. Да са живи и здрави и да знаят, че професията на хижаря стои най-отгоре в таблицата на човеколюбието…

Поне в моите представи беше така. До днес. 

Водещи

Най-четени