Изненада. Това е първото лого на Google (СНИМКИ) 29.05 | 13:15

BackRub. BackRub?

От Таньо Давчев

Google може да е млада компания със своите 17-години живот, но не са малко хората, които вече не помнят много от периода преди създаването ѝ. Google (и в частност логото на компанията) е неизменна част от лайфстайла на модерния човек.

По същество, в този текст ще си говорим за логото на Google. И по-точно неговото развитие през годините. 
Споменатият графичен елемент през годините е преминал по един особено трънлив път, за да се стигне до днешния му статут сред модерните дигитални потребители в световен мащаб.

Истината е, че когато си говорим за дизайн на лого, преди да полетиш, е наложително да паднеш от високо не един и два пъти. В случая на Google – дори и повече.

Колкото и невероятно да звучи, е имало едричък шанс гигантът, който познаваме днес, да се е зовял BackRub. Първото лого на BackRub датира от 1996 година (виж снимката), но то определено не е имало привличащата мощ, която са търсили създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин.

Google започва да оформя своята позната на милиарди форма през 1997 година, но дори тогава, избраната визия е ужасно далеч от минималистичния, адски симплистичен дизайн на моментното лого.

Всички лога от създаването на Google до днес, плюс информация за тях можете да откриете в материала на Econ.bg.

Водещи

Най-четени