Изпий си бирата, Бенджи! Сега дай лапа! 19.06 | 08:09

Специална бира помага на кучетата отвъд Атлантика да преживяват летните жеги

От Диана Цветкова

Американска компания пусна на пазара кучешка бира. Базираната в Сиатъл фирма е решила да предложи напитката към кучешките храни, които иначе произвежда.

"Bowser Beer", каквато е марката на пенливата течност, не съдържа хмел или алкохол, тъй като и двете съставки са вредни за най-добрия приятел на човека.

Вместо тях "пивоварната" залага на месно-ечемичена течност с добавени витамини и глюкозамин, който помага за здрава костна система. В напитката няма добавени мазнини, нито подправки.

"Продуктът е, за да отпразнуваме любимите на кучето летни дни", разказва маркетинг мениджърът на компанията Дерек Кун и допълва, че хората са полудели по бирата.

На пазара вече са пуснати два вида "Bowser Beer" – Говежд кафяв ейл и Пилешка варена. Освен това стопаните на кучета могат да направят свои собствени етикети със снимка на четириногия си приятел на него.

Компанията произвежда бисквити за кучета от 2008 г. Собственичката ѝ Джени Браун разказва, че един ден идеята за кучешкото пиво я е връхлетяла ненадейно. "Просто ми се струваше, че кучетата биха искали една бира с бисквитките си", споделя тя пред в. St. Paul Pioneer Press.

Изглежда кучешката бира е на път да се превърне в световна мания. Преди две години специално кучешко пиво стана хит в Холандия. Успехът на идеята може би се дължи на факта, че едва ли има собственик на куче, който да не си е представял как сяда на по бира заедно с четириногия си любимец.

Водещи