Изумително смела сърфистка пори вълните бременна (СНИМКИ) 25.01 | 18:04

Жената не слиза от дъската дори в деветия месец

От Надежда Стоянова

Почитателите на водните спортове със сигурност могат да изтъкнат милиони причини за своята страст. Ние само ще отбележим страхотните пейзажи, на които могат да се насладят сърфистите по цялата планета. Точно затова и щурата астралийка Кристи Оливарес решила да не се разделя с любимия си спорт по време на своята бременност.

Вероятно много майки биха я определили за тотално луда, само че тя по-скоро би казала за себе си, че е много смела. Както се вижда, няма нещо, което да може да я откаже от най-голямата й страст. Подобно нещо заслужава да бъде документирано, нали?!

"Знам, че за хората, които нямат опит в сърфирането, изглежда доста безрасъдно, но останалите сърфисти ще ме разберат", уверена е Кристи.

Затова си направила цяла колекция от клипчета в различните месеци от бременността си. Естествено кадрите я улавят, докато пори вълните, яхнала дъската. С това искала да покаже на останалите жени в нейното положение, че не е нужно да забравят за любимите си неща, докато чакат появата на своите бебета.

"Това определено е доста голямо предизвикателство. Сърфирах по четири дни в седмицата и така успях да адаптирам тялото си към промените, които се случват с мен. Разбира се не е най-удобното нещо да сърфираш бременна, особено когато искаш да легнеш на дъската. Затова трябваше да измисля нов начин – заставах на колене", обяснява спортистката в блога си.

Наложило се на коригира техниката си, така че заниманията й да бъдат безопасни. Освен това центърът на тежестта й вече бил съвсем различен. Колкото по-голям ставал коремът й, толкова повече се променяли и движенията й. Започнала да се изморява по-бързо и затова се наложило да прави по-често почивки.

Още снимки от различните месеци на бременността на Кристи вижте в галерията.

Водещи

Най-четени