Изцепките на стажантите 29.07 | 09:41

Множество компании имат практика да наемат стажанти за определен период от време

От Кремена Бедерева

Множество компании имат практика да наемат стажанти за определен период от време.

Месец, два или три, много компании разчитат на стажанти в работния процес. Преживяването най-често е полезно както за стажанта, така и за работодателя.

Стажантът има възможност за изява в дадена работна среда, получава обучение и ценен опит, а в крайна сметка стажът може да прерасне в постоянна работа за компанията. Възможността за нови познанства и създаване на дълготрайни контакти също е привлекателна.

Работодателят пък се сдобива с млад и мотивиран служител, който най-често не е обременен с твърде голям опит от други компании. Не е за подценяване и фактът, че в много държави по света стажът не е задължително платен и работодателят се оказва в още по-изгодна позиция - ако стажантът се справя добре, компанията е отделила време и наставление в неговото обучение, но не и директни средства. Ако пък се справя зле, какво пък, сгафилият стажант не може да навреди чак толкова .

Или пък може?

Представяме ви десет от най-сериозните гафове на стажанти, които си мечтаят никога да не бяха кандидатствали за тази позиция.

Имената на стажантите, техните работодатели и причината за отстраняването им може да видите в ГАЛЕРИЯТА на Econ.bg.

Водещи