Има ли предпочитано време за секс? 25.07 | 14:35

Въпреки предпочитанията, реалността налага на днешните двойки да се отдават на любов по график

От Олга Андреева

Повечето сексуално активни американци правят секс през нощта, макар че им се иска това да се случва в по-ранните часове да деня – например привечер.

Данните от проучване, поръчано от компания за секс играчки Adam & Eve и цитирано от UPI, сочат, че 52% от възрастните хора в САЩ предпочитат да се отдадат на интимни ласки във вечерните часове, 47% - късно през нощта, 33% - сутрин, а 21% - следобед. Изследването е обхванало 1000 души.

Въпреки предпочитанията, реално мнозинството (48%) има време за интимност през нощта, а 45% - във вечерните часове. Време за ласки в сутрешните часове реално намират 26%, а в следобедните – само 13%.

Според д-р Кет Ван Кърк, експерт по сексуални въпроси, разликата между желанията и реалността идва от ритъма на живот, който в повечето случаи не позволява големи отклонения.

"Ако трябва да се съобразим с естествения биоритъм, в хормонално отношение най-подходящото време за секс е рано сутрин за мъжа и следобед за жената. За съжаление, понякога хората правят секс в определено време заради графика си, а не защото телата им наистина го искат", пояснява д-р Кърк. 

Водещи

Най-четени