Имате трабантче? Похвалете се с него! 07.03 | 09:45

Закарайте возилото си на Четвъртия трабант фест в Търново

От Гергана Златкова

С напредването на годините, да имаш трабантче вече не е срамно, даже обратното – някои хора ги колекционират, а други пък ги изваждат на показ и ги сравняват.

Такава е идеята и на организаторите на Трабант феста, които за четвърта година ще се проведе във Велико Търново.

Инициативата, която е с подкрепата на Общината, ще се състои в рамките на тържествата по повод празника на града- 22 март, съобщи доц. Милен Михов, един от основателите на търновския "Трабант клуб", цитиран от агенция "Фокус".

Фестът тази година ще е на 16 март.

Участниците ще паркират своите трабанти на паркинга на парк Марно поле, където от 10.00 часа започва регистрацията.

Час по-късно пред сградата на общината ще бъдат изложени всички малолитражни германски автомобили.

За около 60 минути всички минувачи ще имат възможност да разгледат автомобилите и да се снимат с тях.

Дефилето на трабантите по улиците на Велико Търново ще започне в 12.00 часа. Участниците ще преминат през ул. "Васил Левски”, "Никола Габровски”, "Краков”, бул. "България”, "Мармарлийска” и на паркинга на Търговския парк на ул. "Магистрална” ще завърши шествието.

От 13.00 часа ще започнат състезанията за майсторско каране.

Тази година за първи път ще се даде възможност на всички желаещи да се качат в трабант и да получат първия безплатен урок за управление на този автомобил.

В тазгодишния Трабант фест са поканени участници клубовете от София, Варна, Ловеч, Търговище, Разград, Русе. Желание за участие са заявили и членове на румънския клуб на трабантаджийте.

Сутринта те ще пристигнат в Русе, откъдето заедно с членове на русенския клуб на трабантаджийте ще отпътуват към Велико Търново.

Водещи

Най-четени